Presedintele Klaus Iohannis a promulgat bugetul pe 2017

 

Budget

Seful statului, Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului de stat și legea bugetului de asigurări sociale, criticand încă o dată proiectul.

”Veniturile la buget sunt așa cum au spus unii optimiste, eu spun supraapreciate. Cheltuieli sunt prevăzute în sumă foarte mare. Abordarea hiperoptimistă a bugetului se poate vedea, de exemplu, făcând o comparație între veniturile la bugetul general consolidat de anul trecut și ce se prevede pentru anul acesta unde se constată o creștere de 14% fără să fie vreo explicație undeva cum se ajunge la această creștere fenomenală, 14% este foarte mult pentru bugetul general consolidat”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă.

Preşedintele a subliniat că se confirmă că există prevăzute credite de angajament ”de o sumă nemaivăzută de peste 50 de miliarde”.

”Totuşi am decis astăzi şi am şi făcut-o deja, am promulgat atât bugetul cât şi bugetul asigurărilor sociale. Ţara are nevoie de buget şi Guvernul care s-a angajat să execute acest buget, acum are posibilitatea să dovedească cum va face acest lucru. Pentru Guvern am un mesaj simplu în cursul acestui exerciţiu buget pe care tocmai l-am promulgat – cer Guvernului trei lucruri: responsabilitate, responsabilitate şi responsabilitate”, a mai spus Iohannis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 63 = 71