Presedintele Nigeriei a semnat în cele din urmă bugetul mult întârziat

_89618516_nigeria

Presedintele Nigeriei Muhammadu Buhari a trecut în cele din urmă, in lege bugetul pentru 2016, după luni de discutii aprinse. El a refuzat să aprobe bugetul de 6.08 trilioane de nigerian naira (30.6 miliarde de dolari), pe fondul acuzațiilor de management defectuos și comisioane ilegale între funcționarii care l-au majorat.

Bugetul triplează cheltuielile de capital din Nigeria. In acest cadru, 34 de proiecte vor primi cheltuieli suplimentare pentru a ajuta la revigorarea economiei, inclusiv îmbunătățirea puterii, sănătate și transport. Bugetul se bazează pe un preț al petrolului de 38 de dolari pe baril, ușor sub rata actuală de piață la nivel mondial de peste 40 de dolari.

Buhari a întârziat semnarea bugetului după ce a constatat erori în cadrul programelor de cheltuieli. Fostul șef militar al statului, care s-a angajat într-o campanie anti-corupție pe scară largă de la preluarea mandatului în luna mai, a susținut că unii parlamentari au scos și înlocuit propunerile de cheltuieli. Întârzierile în aprobarea bugetului expansionist au adăugat la problemele economice din Nigeria de creștere lentă și inflație ridicată.

http://www.bbc.com/news/business-36225309

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + = 26