Președintele Toyota crede că autovehiculele electrice nu sunt pregătite încă pentru producția de masă

Automobilele care funcționează pe bază de baterii nu sunt pregătite încă pentru producția de masă, a declarat președintele producătorului auto japonez Toyota Motor Corp, adăugând că în opinia sa constructorul american de vehicule electrice Tesla nu este un exemplu de urmat, informează Bloomberg.

“Automobilele care funcționează pe bază baterie cu o autonomie extinsă sunt foarte scumpe și este nevoie de mult timp pentru a le încărca. Astfel de automobile nu se potrivesc cu programul nostru”, a spus Takeshi Uchiyamada într-un interviu acordat revistei germane Der Spiegel.

În luna septembrie a acestui an, Toyota a înființat o societate mixtă cu partenerul Mazda Motor Corp pentru a dezvolta vehicule electrice, cei doi producători niponi încercând să recupereze decalajul care îi separă de rivalii în cursa pentru producția cât mai multor autovehicule electrice.

Atât Toyota cât și Mazda sunt în urma competitorilor, în condițiile în care niciunul dintre cei doi producători nu are în prezent pe piață un autoturism complet electric. În contrast, americanii de la Tesla au dezvăluit joi un camion electric precum și un nou model sport electric.

“Tesla nu este inamicul nostru și nici un exemplu de urmat. Cred că mai degrabă producătorii germani văd Tesla ca un competitor”, a mai spus Uchiyamada.

Constructorii germani BMW și Mercedes cred că pot produce, în sistem de masă, noi vehicule electrice bazate pe vehicule convenționale, încercând să îi contrazic pe scepticii care susțin că este nevoie de un design mai radical pentru a răspunde la amenințarea care vine de la Tesla și alți constructori de tip start-up.

Uchiyamada a dezvăluit că Toyota lucrează la un nou tip de baterie solidă care va fi capabilă să stocheze mai multă energie și care va putea fi încărcată mai rapid decât actualele modele. “Această tehnologie va fi un progres important. Dar va fi nevoie de timp. Ne așteptăm să demarăm producția de masă în patru-cinci ani”, a spus președintele Toyota.

Anterior, Toyota și Suzuki Motor Corp au anunțat că vor coopera pentru a vinde vehicule electrice în India începând din 2020, în ideea de a dobândi un avantaj important pe piețele emergente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − = 77