Președintele Trump produce scăderi pentru valorile auto

606a6d4f0fa735667ee4ecd7e1adcb33

Dacă industria auto germană o duce bine, atunci la fel se întâmplă pentru întreaga economie națională. Victoria în alegeri a lui Trump ar putea însă să cauzeze probleme reale. Iar investitorii reacționează.

Valorile auto au reacționat prin scăderi semnificative peste tot în Europa ca urmare a victoriei în alegeri a lui Donald Trump. Indicele Stox-600 specific domeniului a pierdut 1,4%. În Germania lista pierzătorilor în indicele principal DAX a fost condusă de Daimler, BMW și Volkswagen. Pierderile s-au ridicat la aproximativ 3%. Mediul de piață a fost evaluat negativ, minusul DAX a fost însă mai pregnant.

Donald Trump este imaginea protecționismului, comentează experta piețelor bursiere de la n-tv, Sabrina Marggraf. Industria auto germană, orientată către export, a fost pusă semnificativ sub presiune. Expertul auto Helmut Becker tot de la n-tv este de părere că ar trebui ca toată lumea să se potolească, politica de stimulare a lui Trump pentru proiecte de infrastructură va deveni în timp un beneficiu important pentru industria auto. Să nu uităm că producătorii germani de automobile livrează anual peste un milion de automobile pe piața din America de Nord. Acolo ei sunt acorați ferm și prea puțin sensibili la turbulențe de acest gen, la fel este și cazul furnizorilor.

Dar pe lângă frica tot mai mare față de rezultatul alegerilor americane, în America au de suferit și vânzările de automobile. Acolo BMW a avut parte de o reacție extrem de nefavorabilă. Cifrele au fost un dezastru, spune un broker. Înaintea cifrelor trimestriale, care vor fi prezentate poimâine, mulți decid să renunțe la acțiuni ca măsură de siguranță. Marca BMW s-a confruntat în luna octombrie cu o scădere a vânzărilor de 18,4%.

http://www.teleboerse.de/aktien/Praesident-Trump-schickt-Autowerte-ins-Minus-article19047136.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − 35 =