Presedintele Viacom de 92 de ani, ar vinde o participaţie minoritară din Paramount

_88416921_summerredstone

Viacom plănuieşte să vândă o participatie minoritară în studioul de film și televiziune Paramount Pictures. Compania a fost abordată de mai multi investitori, a declarat directorul executiv Philippe Dauman, și a organizat discuții cu unii dintre aceştia.

Viacom se află sub presiune pentru a-şi revigora veniturile, după o cursă de rezultate slabe. La începutul acestei luni, a inregistrat o scadere de 6% în veniturile trimestriale, la 3,2 miliarde de dolari. Paramount Pictures a luptat, de asemenea, cu o scădere a veniturilor de 15% și o pierdere de exploatare în valoare de 146 de milioane de dolari.

Compania nu a anuntat insă ce procent din Paramount ar putea fi vandut. Alibaba și Amazon au fost sugerati ca potențiali parteneri de către acționari Viacom. Compania, detine canalele de cablu Nickelodeon și Comedy Central, a inregistrat o scădere a actiunilor cu mai mult de 40% in ultimele 12 luni.

Canalele sale prin cablu au luptat pentru a menține publicul pe fondul unei tendințe pentru spectatorii mai tineri pentru a viziona emisiunile de divertisment pe dispozitive mobile și computere. Președintele, în vârstă de 92 de ani, Sumner Redstone, a fost recent înlocuit de Dauman. Cu toate acestea, Redstone, a cărui capacitate de a conduce firma a fost pusă la îndoială în ultimele luni, controleaza circa 80% din acțiunile cu drept de vot Viacom.

http://www.bbc.com/news/business-35647421

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2