Preşedinţia Trump cotată printre primele 10 riscuri globale

 _88809996_gettyimages-488226322

Donald Trump câştigând președinția SUA, este considerat unul dintre primele 10 riscuri cu care se confruntă lumea, potrivit Economist Intelligence Unit. Compania de cercetare avertizează că ar putea perturba economia mondială și să sporească riscurile politice și de securitate în SUA.

Cu toate acestea, nu se așteaptă ca Trump să o învingă pe Hillary Clinton, care este văzută ca “pretendent Democrat, cel mai probabil”.

Presedintia Trump este evaluată ca fiind mai riscantă decât iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeană sau un conflict armat în Marea Chinei de Sud. China care se confruntă cu o “aterizare dură” sau încetinirea economică accentuată și intervențiile Rusiei în Ucraina și Siria care preced un nou “război rece” se numără printre evenimentele văzute ca fiind mai periculoase.

“Pana in prezent Trump a dat foarte puține detalii cu privire la politicile sale – și acestea tind să fie predispus la o revizuire constantă,” EIU a declarat în evaluarea riscurilor la nivel mondial, care analizează impactul și probabilitatea. Clasamentul EIU foloseşte o scală de la 1 la 25, cu Trump obținînd un rating de 12, același nivel de risc ca “amenințarea în creștere a terorismului jihadist destabilizând economia globală”.

Criticii lui Trump şi-au exprimat preocupări similare. Cu toate acestea, omul de afaceri se apropie de fixarea rigidă a biletului  republican candidat la presedintie după ce a câștigat cele mai multe din voturile populare. Trump, care nu are nici o experiență politică anterioară, a declarat că susținătorii săi ar fi “revoltati”, dacă îi va fi refuzată nominalizarea.

http://www.bbc.com/news/business-35828747

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 + = 32