Prețul aurului crește la un nivel record

53648047Aurul a ajuns la un preț record al ultimilor doi ani zile. Motivul este faptul că Marea Britanie se poate decide să părăsească Uniunea Europeană. Comercianții au încredere în prețul aurului, care crește în continuare.

Posibilitatea unui Brexit și perspectiva unei păstrări de conjunctură pentru banca centrală americană, îi determină pe investitori să aleagă aurul. Pentru că acesta are rol de “port sigur” în vremuri tulburi, metalul prețios s-a scumpit de dimineața până la 1310 dolari americani pe uncie. Prețul a ajuns nu doar la cel mai ridicat nivel al anului, dar acest preț nu a mai fost atins din august 2014.

Brokerii au subliniat faptul că Federal Reserve ar mai fi alimentat de asemenea incertitudinea de pe piețe. Fed a amânat recent majorarea dobânzilor sale de referință ca urmare a unui posibil Brexit. Pe data de 23 iunie britanicii vor alege dacă doresc ca Regatul lor Unit să facă în continuare parte din familia europeană. Dacă ei se vor decide în favoarea unei retrageri, mulți experți estimează că vor exista turbulențe majore pe piețele financiare, precum și o răcire semnificativă a conjuncturii economice.

Pentru conjunctura americană Fed prevede o creștere moderată. Banca centrală americană consideră de asemenea deschisă varianta majorării dobânzilor de referință în luna iulie, investitorii văd însă doar șanse foarte slabe ca acest lucru să se întâmple.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Goldpreis-klettert-auf-Jahreshoch-article17957106.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 28