Prețul gazului va rămâne scăzut și în 2018

2017 a fost un an bun pentru cei care s-au încplzit cu gaz – iar 2018 promite prețuri avantajoase în continuare. În ciuda faptului că cererea a crescut puternic și în Germania, dar și pe plan internațional, costurile pentru consumatori au rămas la un nivel stabil. Acest lucru s-ar putea schimba pe termen mediu.

Prețul mediu la gaz pentru consumatorul final s-a redus din ianuarie și până în noeimbrie 2017 cu 1,2%, potrivit portalului Check24. Este pentru prima dată de ani de zile când prețul mediu a scăzut sub șase cenți pe kilowatt-oră. Chiar și indicele prețului întocmit de portalul Verivox vine cu un preț mediu de 5,79 cenți. Gazul nu a mai fost atât de ieftin din anul 2005.

Majorările de preț nu vor fi o preocupare pentru clienți anul viitor. Oliver Bohr, administrator al departamentului de energie de la Check24, spune că gazul va rămâne la un preț avantajos pentru consumatori în 2018, cu costuri reduse ale rețelei și foarte puține ajustări de preț la trecerea în noul an. Portalul său a identificat 21 de furnizori de gaz care au majorat prețurile cu cinci procente de la începutul anului și până în prezent.

Verivox a numărat 24 de furnizori primari, în special în landul Baden-Württemberg, care și-ar fi majorat tarifele anul acesta. Pe de altă parte, 42 până la 54 de companii au în vedere reduceri de prețuri. Mare parte din totalul celor 800 de furnizori de gaz din Germania vor păstra prețurile stabile.

Pe termen mediu însă prețurile s-ar putea majora din nou. Există două indicii în acest sens. Unul ar fi că țițeiul brut s-a scumpit din nou. Chiar dacă prețurile finale pentru petrol și gaz nu mai sunt atât de dependente unul față de celălalt, țițeiul brut este încă moneda principală pe piața de energie și stabilește direcția.

https://www.n-tv.de/ratgeber/Gaspreis-bleibt-2018-niedrig-article20176749.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 80