Prețul petrolului ar putea scădea în continuare

_80085088_954e9186-605d-4847-b4ca-dfc2353f1df3

Prețul petrolului ar putea scădea în continuare, spune Agenția Internațională a Energiei

Prețul petrolului ar putea scădea în ciuda stabilizării din ultimele luni, din cauza unei oferte excedentare masive a declarat Agenția Internațională pentru Energie (AIE). AIE a declarat că preţul petrolului va scădea până în 2016. Agenția a adăugat că piața mondială a petrolului nu a putut absorbi volumele mari de petrol produse.

Prețul petrolului Brent a scăzut brusc anul trecut, de la 115 dolari pe baril în luna iunie la 45 dolari pe baril în luna ianuarie. Prețul actual al petrolului Brent este de 59 dolari pe baril.
Scăderea prețurilor a determinat companiile petroliere să reducă investițiile în explorare, în timp ce petrolul din Marea Nordului a ajuns sub o presiune semnificativă.

Toate cele șapte companii petroliere, cele mai importante la nivel mondial au raportat, de asemenea, scaderi anuale de profit ca urmare a scăderii prețurilor la petrol. Membri de bază ai Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) au continuat să producă același nivel de petrol anul trecut, în ciuda scăderii prețului la țiței, în încercarea de a recâștiga cota de piață.

Răspunsul OPEC la scăderea prețurilor a fost de a refuza să reducă producția. Multe națiuni OPEC sunt capabile să tolereze un preț mai mic în ciuda faptului că pierd bani.

http://www.bbc.com/news/business-33476508

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 60 = 68