Prețul petrolului la un nou record negativ

RTX20Z00Tonul dintre statele producătoare de petrol Arabia Saudită și Iran este tot mai dur. Dar în ciuda agravării crizei prețurile la petrol refuză să crească. Dimpotrivă, sortimentul Brent din Marea Nordului este la un nou record negativ. Iar acest lucru poate apărea din mai multe motive.

Scăderea prețului la petrol a luat din avânt: sortimentul Brent din Marea Nordului s-a ieftinit cu 4,4% pentru un total de 34,83 de dolari pe baril și a costat astfel mai puțin și decât în 1 iulie 2014. Tensiunile dintre Arabia Saudită și Iran au fost interpretate negativ de majoritatea jucătorilor de pe piață, pentru că astfel va face imposibil identificarea unui acord în cadrul OPEC pentru reducerea supraofertei pe piața petrolului, scriu analiștii de la Commerzbank.

Odată cu ridicarea parțială a sancțiunilor împotriva Iranului republica islamică își va relua curând exporturile de petrol. De la escaladarea conflictului de la trecerea în noul an dintre Arabia Saudită cu convingeri sunni și Iranul șiit, prețul petrolului a scăzut în ultimele trei zile de comercializare cu aproape opt procente. Petrolul ușor din sortiment WTI a fost cotat la 34,80 dolari pe baril, deci cu o reducere de preț de 3,3 dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Oelpreis-stuerzt-auf-neues-Tief-article16708056.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =