Prețul petrolului obligă Al Jazeera să dea afară oameni

395l4708

Al Jazeera deține patru case de difuziune, în Doha, Kuala Lumpur, Londra și Washington, cu un total de peste 4000 de angajați. Dar extinderea promițătoare a canalului arab de știri se oprește pentru moment. Motivul este scăderea masivă a prețului la petrol.

Canalul arab de știri Al Jazeera dă afară 500 de oameni. Majoritatea posturilor vor fi reduse de la sediul central al canalului, aflat în Qatar, declară compania finanțată din bani publici. Directorul general, Mostef Souag, a declarat că reducerile sunt parte dintr-o inițiativă de optimizare a forței de muncă. La mijlocul lunii ianuarie Al Jazeera a anunțat faptul că va întrerupe activitatea filialei sale americane de la finalul lunii aprilie.

Al Jazeera este principalul canal de știri de limbă arabă, dar concernul are dificultăți în ultima vreme. Emiratul Qatar, care finanțează canalul, se luptă de luni de zile cu prețurile reduse la petrol. Statul din golf este finanțat pe baza veniturilor obținute din vânzarea de petrol și gaze naturale și se așteaptă ca anul acesta să înregistreze un deficit comercial pentru prima dată în ultimii 15 ani.

Până acum Al Jazeera a deținut 4500 de angajați peste tot în lume. Un angajat a declarat că, majoritatea locurilor vor fi reduse din domeniul redacțional. Odată cu închiderea filialei din SUA de la finalul lunii aprilie, fix 700 de oameni vor fi dați afară instant.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Oelpreis-zwingt-Al-Dschasira-zum-Stellenabbau-article17323871.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − = 55