Prețul petrolului rămâne instabil pe termen lung

rtx2pskq

În anii următori cererea de țiței brut va crește în continuare din perspectiva experților în domeniul energetic. Dacă și oferta va ține pasul, asta depinde de noi metode de extracție, precum frackingul. Consumatorii trebuie să se adapteze însă la fluctuațiile de preț.

În anii ce urmează vor exista fluctuații semnificative pe piața petrolului, arată estimările Agenției Internaționale de Energie (IEA). Directorul instituției, Fatih Birol, a declarat că ne aflăm la începutul unei perioade de mare volatilitate a prețurilor la petrol, cu ocazia prezentării prespectivei energetice mondiale. Pe termen lung organizația care reprezintă interesele marilor state industrializate spune că se așteaptă la o creștere a cererii pentru țiței brut.

Tot în viitorul apropiat IEA se așteaptă ca tehnica frackingului să joace în continuare un rol important în prețul petrolului. Dacă prețurile vor crește, atunci și producătorii auxiliari își vor crește rapid cantitățile produse și vor determină o ofertă mai mare pe piața de petrol, ceea ce va pune presiune suplimentară pe prețuri.

Experții IEA se așteaptă pe termen lung la o scădere a consumului de combustibil pentru automobile personale. Chiar dacă numărul acestora se va dubla în următorii 25 de ani. Un consum mai redus de combustibil datorită motoarelor moderne mai eficiente și creșterea numărului de automobile electrice va determina reducerea consumului de combustibil.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Oelpreis-bleibt-dauerhaft-instabil-article19103081.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − = 67