Pretul petrolului scade, aurul crește

7d3ad5245b09a163dabd7d935e66cbd7

Surprinzătorul rezultat din alegerile americane provoacă prăbușirea prețului pentru materii prime. Frica de instalare a unei ere a protecționismului în cea mai mare economie a lumii determină anxietate comercială. Aurul crește însă puternic.

Pe piețele de materii prime observatorii identifică perturbări semnificative după alegerile americane. Investitorii încearcă în mod frenetic să se adapteze noilor scenarii de investiții. SUA, care este de departe cel mai mare consumator de petrol din lume, va fi condusă pe viitor de Donald Trump.

La începutul zilei de alegeri cotele petrolului brut s-au păstrat pe piața americană, dar au scăzut cu peste trei procente în comerțul asiatic. Brokerii avertizează cu privire la aparenta victorie a lui Donald Trump.

Mulți investitori se tem de o eră în care se vor instala politici protecționiste peste tot în lume, odată ce Trump va ajunge la Casa Albă. Trump a militat pentru introducerea de noi taxe vamale, o limitare semnificativă a imigrației și o renegociere a acordurilor comerciale. Astfel că punctul culminant al globalizării ar fi depășit, se mai spune.

Primele reacții în privința prețurilor la materii prime arată faptul că marea majoritate a investitorilor se așteaptă la dificultăți conjuncturale sub conducerea lui Trump: țițeiul brut din sortimentul Brent – Marea Nordului a costat în dimineața post-alegeri 45,28 dolari și astfel cu 76 de cenți sau 1,6% mai puțin ca și în seara precedentă. Prețul pentru petrolul din sortimentul de referință West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 78 de cenți sau 1,7% la 44,20 dolari.

Sunt căutate, evident, investiții cunoscute ca și refugii sigure, cum ar fi metalele prețioase. Frica investitorilor cu privire la alegerea lui Donald Trump ca președinte ale Statelor Unite ale Americii promovează creșteri de preț pentru aur. În comerțul asiatic prețul aurului a crescut temporar cu 5,4%. În comparație, comerțul european mai slab a crescut cu peste patru procente față de nivelul zilei precedente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/marktberichte/Oelpreise-fallen-Gold-steigt-article19043131.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =