Prețul petrolului va rămâne scăzut şi în 2016

_87075182_87075181

Prețul petrolului este improbabil să crească anul viitor, în conformitate cu seful gigantului francez de energie, Total. Prețul petrolului Brent este încă sub 43 de dolari pe baril, în scădere cu mai mult de 60% din vara anului trecut, în timp ce petrolul lampant din SUA s-a comercializat la sub 40 de dolari  barilul.

Prețurile din SUA nu au mai atins acest nivel din urmă cu 10 ani. Supraproducţia este motivul pentru declinul prețurilor din ultimele 18 luni, în mare parte datorită inundării pieţei de petrol din SUA. În același timp, cererea a scăzut ca urmare a unei încetiniri a creșterii economice din China și Europa.

Acest lucru a lovit nu doar industria de petrol, dar, de asemenea țările exportatoare de petrol. Mulți producători de petrol, cum ar fi Libia, Algeria, Nigeria și Venezuela au nevoie de un preț al petrolului de 100 de dolari barilul pentru a echilibra bugetele. Cu prețul aproape de 40 de dolari barilul, acestea sunt nevoite să vândă active pentru a face diferența. Multe dintre aceste state din Golf sunt membre ale OPEC, grupul care controlează 30% din aprovizionarea cu petrol la nivel mondial. Este de înțeles, mulți sunt furioși că prețul petrolului a fost lăsat să scadă atât de mult.

De-a lungul timpului, OPEC a redus productia pentru a sprijini prețurile, dar, condus de Arabia Saudită, grupul a refuzat ferm să reducă din aprovizionare de data aceasta. Grupul s-a întâlnit vinerea trecută, și a convenit din nou pentru a menține aprovizionare la aproximativ 31,5 milioane de barili pe zi.

http://www.bbc.com/news/business-35026287

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 + = 30