Prețul salvării ING

RTX177IU

Prețul salvării
Pentru instituția prost ponosită și salvată de statul olandez, ING Groep se apropie de sfârșitul problemelor. Banca aduce pe bursă filiala ce se ocupă de asigurări, mai mult la presiunea autorităților UE. Cererea este însă mare.

Grupul financiar olandez ING Groep aduce divizia sa de asigurări NN pe bursa de valori, pentru un preț de 20 euro pe unitate. Astfel, grupul de la Amsterdam poate lovi într-adevăr numai în jumătatea inferioară a intervalului de preț 18,50 și 22 euro. La acest preț hârtiile își vor găsi mai mulți investitori decât s-a crezut inițial.

În NN Group NV, ING a inclus operațiunile europene și japoneze de asigurări. În ceea ce privește prețul de emisiune, tranzacția va avea o valoare de șapte miliarde de euro. La acest moment olandezii includ în oferta lor 70 de milioane de acțiuni.

Volumele de emisie au fost deja mărite de ING luni seara cu 10%. Iar prețul va rămâne fixat la acești 20 de euro. IPO-ul va avea un volum aproximativ de 1,5 miliarde de euro, fiind unul dintre cele mai mari din Europa în acest an. Acțiunile NN sunt deja tranzacționate de miercuri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/ING-bringt-Versicherungstochter-aufs-Parkett-article13132151.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 9