Prețul zahărului la pământ

53557930

Prețul zahărului la pământ

Zahărul a atins zilele acestea noi niveluri record din punct de vedere al prețului. Analiștii dau vina printre altele pe realul slab din Brazilia. Producătorii precum Südzucker au grijă în aceste momente de supraofertarea piețelor.

După ce prețul zahărului a atins joi cel mai scăzut nivel din ianuarie 2009, cu 11,83 cenți pentru fiecare jumătate de kilogram, la sfârșitul săptămânii el și-a revenit puțin la 12,04 cenți. Această materie primă a pierdut cu toate acestea aproape zece procente de la începutul lunii mai, iar de trei ani prețurile scad continuu.

Expertul în materii prime Eugen Weinberg de la Commerzbank vede printre altele slaba monedă braziliană ca motiv pentru cea mai recentă scădere de curs. Realul a scăzut semnificativ în ultimele cinci zile de comercializare față de dolarul american. Printre altele piața globală este în continuare supraofertată, iar stocurile sunt imense, scrie Weinberg într-o analiză.

Recoltele record și parțial piețele puternic reglementate precum piața comună europeană a condus în ultimii ani la reduceri masive de preț, după opinia unor producători de zahăr precum Südzucker. Iar compania speră acum la schimbări de conjunctură după ridicarea reglementărilor de pe piața zahărului din anul 2017.

http://www.teleboerse.de/rohstoffe/Zuckerpreis-im-Keller-article15195221.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 37 = 45