preturi ilegale

schienen

Căile ferate germane vs producători de oțel
Timp de 18 ani traversele de oțel și beton ale căilor ferate germane erau vândute prea scump. Prejudiciul se ridică la milioane. Aceasta nu este prima dată când compania de stat este victima unor fixări ilegale de prețuri. Dar se pare că anumite lucruri se vor schimba.

Datorită unor fixări ilegale de prețuri pentru traversele de oțel-beton, căile ferate germane intenționează să dea în judecată mai multe companii pentru daune de sute de milioane. Companiile participante la cartel au respins acțiunea și vorbesc despre o înțelegere amiabilă, conforms spuselor lui Gerd Brecht, director juridic și pentru corporate security.

În urma investigațiilor efectuate de Deutsche Bahn, s-a descoperit faptul că timp de peste 18 ani, au fost cumpărate 48 de milioane de traverse de oțel și beton la prețuri umflate, astfel suferind daune în valoare de sute de milioane de euro. Acesta corespunde aproximativ cu numărul total de traverse dislocat în Germania. Fiecare camin de beton conține 2-4 bare de oțel pentru pretensionare. Iar aceasta trebuie să se asigure că nu se fisurează atunci când trenurile operează la sarcini mari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahn-verklagt-Stahlhersteller-article12726196.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − 29 =