PRETURI IN SCADERE

  • istockphoto-nikada-35383222-deutschland-erzeugerpreise-fallen-weiter-hafen-443381_544_0Prețurile de producție, în scădere

Când facem referire la prețuri de producție acestea reprezintă prețurile de la ieșirea produselor de pe poarta fabricii, deci fără adaos. Prin urmare, ele pot oferi un indiciu timpuriu asupra dezvoltării inflației. Dar acestea au scăzut în luna ianuarie în mod semnificativ.

 

Prețurile de producție din Germania au scăzut în luna ianuarie a acestui an față de aceeași lună a anului trecut, în mare parte datorită scăderii simultane a prețurilor la energie. Scăderea prețurilor de producție este cea mai mare din ultimii doi ani de zile. Prețurile de producție au fost mai mici cu 1,1% față de aceeași lună a anului trecut. Aceasta reprezintă cea mai mare scădere din martie 2010 și până în prezent, conform Biroului Federal de Statistică. Economiștii se așteptau la o scădere de doar 0,8%. În decembrie prețurile au scăzut cu 0,5%.

 

Comparativ cu luna precedentă, prețurile au scăzut la nivel de producător cu 0,1%, în timp ce economiștii prognozau o creștere de 0,2%.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Erzeugerpreise-fallen-stark-article12314361

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − = 16