Prețurile alimentelor la nivel mondial,la cel mai mic nivel în iulie 2014

bread

Prețurile alimentelor la nivel mondial, au scăzut la cel mai mic nivel din ultimele șase luni, în iulie 2014
Reducerea substanțială a prețurilor la cereale, semințe oleaginoase și produse lactate a dus la micşorarea prețurilor pentru alimente la nivel mondial, care au scăzut la un minim de șase luni, în iulie 2014 , potrivit agenției de alimente a Națiunilor Unite. Indicele prețurilor produselor alimentare al Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care măsoară modificările lunare de preț pentru cereale, oleaginoase, lactate, carne și zahăr, a atins o medie de 203.9 puncte în luna iulie, în scădere cu 4,4 puncte sau 2,1% din iunie 2014.

Indicele FAO al preţurilor la cereale a atins o medie de 185.4 puncte în luna iulie, în scădere cu 10,7 puncte, sau 5,5% din iunie și cu 36.9 puncte, sau 16,6%, faţă de anul trecut.Indicele prețurilor pentru produse vegetale a inregistrat o medie de 181.1 puncte în luna iulie, în scădere cu 7,7 puncte sau 4,1% din luna iunie. Declinul a fost determinat în principal de scăderea preţurilor pentru soia și prețurilor la petrol. Indicele preţurilor pentru lactate, insă, a ajuns la media de 226.1 puncte în luna iulie, în scădere cu 10,3 puncte sau 4,4% din iunie și cu 17,5 puncte, sau 7,2%, faşă de anul trecut.

Cu toate acestea, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură a îmbunătățit estimarea privind stocurile mondiale de cereale la sfârșitul sezonului din 2015 la 604,1 milioane tone, cu 5% mai mult decât precedenta prognoză, de 576 milioane tone.
http://www.ibtimes.co.uk/global-food-prices-drop-six-month-low-july-fao-1460195

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 58 = 59