Prețurile chiriilor asigură un număr record de navetiști

În Germania există tot mai mulți navetiști, care se deplasează distanțe tot mai lungi pentru a ajunge la locul de muncă. Motivul este faptul că locuințele din orașele mari sunt tot mai scumpe și tot mai mulți oameni se angajează.

Cota navetiștilor cu o distanță lungă de parcurs până la job a crescut anul trecut cu 0,3% la o valoare record de 59,4% din totalul angajaților, anunță Institutul Federal pentru Cercetare Urbană și în Construcții (BBSR). Astfel că numărul navetiștilor a crescut la 18,4 milioane. Orașul cu cei mai mulți angajați care lucrează în afara limitelor sale a fost München, cu 365.000 de navetiști.

Motivul pentru faptul că tot mai mulți oameni fac naveta până la locul de muncă este, pe lângă prețurile tot mai mari la chirii în multe orașe mari faptul că gradul de ocupare a forței de muncă a crescut semnificativ în ultimii ani, cu avantaje și dezavantaje pentru regiunile rurale. În special comunele învecinate beneficiază de creșterea economică puternică din orașele mari, spune directorul BBSR, Harald Herrmann.

Există, de asemenea, efecte secundare datorate faptului că tot mai mulți angajați trăiesc în afara orașelor. Utilizarea terenurilor și congestionarea traficului este tot mai ridicată. De aceea este important ca infrastructura să se dezvolte în același ritm cu aceste tendințe, iar regiunile metropolitane să fie bine deservite de mijloace de transport în comun.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mietpreise-sorgen-fuer-Pendler-Rekord-article19961315.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 10 = 16