Prețurile de consum din SUA cresc la cel mai rapid ritm din ultimii trei ani

_87342656_87336719

Prețurile de consum din SUA au crescut cu cel mai rapid ritm din ultimii trei ani, în luna aprilie, din cauza cresterii prețurilor la energie, arata cifrele oficiale. Indicele prețurilor de consum ale Departamentului Muncii au crescut cu 0,4% luna trecuta, cea mai mare creștere de o lună, începând din februarie 2013. O constantă acumulare a inflației ar putea crește probabilitatea ca Federal Reserve să majoreze ratele dobânzilor în cursul acestui an.

Cifrele inflației Departamentului Muncii au arătat ca prețurile la energie au crescut cu 3,4% în luna aprilie, cea mai mare creștere din ultimii trei ani, în principal datorită unei creșteri de 8,1% a prețurilor la carburnati.

Ritmul anual al inflației IPC a crescut la 1,1% în ultima lună de la 0,9% în luna martie. În decembrie 2015, US Federal Reserve a ridicat ratele dobânzilor cu 0.25 puncte procentuale , prima creștere din 2006. La momentul acela Fed a declarat că va continua să monitorizeze o serie de factori, inclusiv inflația și performanța economică, pentru a determina dacă și când va face urmatoarea majorare.

http://www.bbc.com/news/business-36315261

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 56