Preţurile de consum din zona euro au scăzut sub aşteptări în luna februarie

LAD01-FRANCE-EURO-PRICE-HIK

Preţurile de consum din zona euro au scăzut sub aşteptări în luna februarie

Prețurile de consum din zona euro au scăzut cu mai puțin decât se aștepta în luna februarie în timp ce șomajul a scăzut în ianuarie pentru a treia lună consecutiv, oferind semne că riscurile de stagnare economică și deflație sunt în scădere.

Datele Oficiului Naţional de Statistică al UE, Eurostat a estimat luni că prețurile de consum din cele 19 țări care împart moneda euro au scăzut cu 0,3 la sută în februarie, după o scădere anuală de 0,6 la sută în luna precedentă. Economistii chestionati de Reuters se așteptau la un declin de 0,4 la sută.

Șomajul, de obicei, ultimul indicator a reacționat la condiții economice mai bune, a scăzut pentru a treia lună consecutiv la 11,2 la sută în luna ianuarie, de la 11,3 la sută în luna decembrie. BCE vrea să mențină inflației sub, dar aproape de 2 la sută pe termen mediu.

Banca centrală a zonei euro intenționează să cheltuiască 60 miliarde de euro pe un program de relaxare cantitativa. Până în luna septembrie a anului viitor, mai mult de 1 miliard de euro se vor crea în cadrul planului, văzută ca o ultima optiune de BCE pentru relansarea creșterii economice și apararea impotriva deflației.

http://www.nytimes.com/reuters/2015/03/02/business/02reuters-eurozone-economy.html?src=busln&_r=0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 39 = 45