Prețurile la locuințele din provinciile germane sunt în creștere

82661680

În marile orașe germane piața de case și apartamente este deja saturată. Acum investitorii cumpără tot mai mult proprietăți imobiliare din regiunile mai slab populate. Se anunță oare un nou boom imobiliar?

Chiar dacă marile metropole germane și zonele adiacente sunt în continuare în atenția cumpărătorilor, conform unui raport al Welt am Sonntag crește în același timp și cererea pentru proprietăți imobiliare din orașele mici. În orașul Frankfurt am Oder din landul german Brandenburg au crescut, spre exemplu, prețurile medii la imobile de locuit cu 37% în decursul unui an de zile, arată un raport al companiei de consultanță Empirica.

Pe locul doi stă orașul cu 14.000 de locuitori, Eichstätt, din regiunea superioară a landului Bayern, cu o creștere a prețurilor de 25%, urmat de landul Oberspreewald-Lausitz, cu micul oraș Lübbenau, care a înregistrat în ultimul an o creștere de 23% la prețurile locuințelor. Cu toate acestea, datele arată că prețurile rămân în continuare scăzute în multe din regiunile rurale sau slab populate.

În cercetare au fost incluse prețurile medii pentru blocurile de locuințe, precum și pentru casele destinate unei familii sau două, se arată într-un raport al Welt am Sonntag. Diferit față de anii anteriori, nu doar marile metropole au ajuns în topul clasamentului. Astfel că Empirica a înregistrat în Köln o creștere a prețurilor de opt procente, în timp ce la Düsseldorf s-au marcat abia două procente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wohnungspreise-in-der-Provinz-steigen-article18469696.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 6 =