Prețurile la petrol și aur cresc, pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu

_87467729_87467691Prețurile la petrol au crescut, deoarece agravarea relațiilor dintre Arabia Saudită și Iran a exprimat ingrijorarea cu privire eventualele întreruperi ale aprovizionării. În cursul zilei de luni, pretul ţiţeiului Brent a crescut cu peste 3%, înainte de a scădea usor la 38.10 de dolari pe baril, totusi mentinandu-se in crestere până la aproximativ 2%.

Prețul petrolului american a crescut cu mai mult de 2%, ajungand la 37,81 de dolari barilul. Piețele de actiuni au fost, de asemenea, zguduite de creșterea tensiunilor după ce Arabia Saudită a executat un cleric important Shia, in timp ce prețul aurului a crescut cu 1%.

Arabia Saudită a redus legăturile diplomatice cu Iranul. Protestatarii de la Teheran au răscolit ambasada Arabiei în urma executării clericului Sheikh Nimr al-Nimr. Temându-se de continuarea revoltelor în Orientul Mijlociu, Statele Unite ale Americii a cerut liderilor regionali să incerce să amelioreze tensiunile.

În ciuda creșterii prețului petrolului, Bernard AW, strateg de piață la IG Markets în Singapore, a declarat că supraproductia de petrol la nivel global va continua să aiba un efect asupra prețurilor pe termen lung.

Grijile cu privire la impactul tensiunilor din Orientul Mijlociu au fost subliniate în prețul aurului, care a crescut luni cu peste 1%, la 1,070.20 de dolari uncia. Aurul este adesea văzut ca o investiție alternativă în perioadele de incertitudine geopolitice și financiare. Prețul aurului a pierdut 10% anul trecut. Un alt paradis tradițional este francul elvețian, care a câștigat aproximativ 0,8% atât față de dolar, cât și de euro la în începutul anului de comercializare.

http://www.bbc.com/news/business-35219743

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 + = 68