Prețurile petrolului se vor lupta pentru a sparge bariera de 45 de dolari pe baril în ciuda slăbirii dolarului american

oil-rig

Prețul petrolului a fost considerate puțin probabil să rupă bariera de 45 de dolari pe baril, în viitorul apropiat, chiar dacă dolarul american a continuat să scadă, spun analiștii de la Morgan Stanley. Ambele valori de referință ale petrolului au alunecat din nou in cursul zilei de luni (14 martie), cu West Texas Intermediate in scădere cu 0,92% la 38,15 de dolari, în timp ce țițeiul Brent a scăzut cu 0,50% până la 40.19 de dolari pe baril.

Prețurile “vor lupta pentru a rupe bariera de 45 de dolari pe baril, chiar și în cazul în care dolarul american continua să rămână negativ”, au declarat analistii băncii de investitii. Morgan Stanley a adăugat că, în timp ce prețurile la petrol sunt destul de mici, mediul economic actual ar împiedica creșteri bruște ale prețurilor petrolului în viitorul apropiat.

Cu toate acestea, Agenția Internațională pentru Energie a fost mai optimistă și a declarat pe 11 martie că prețurile vor reveni pe fondul reducerilor productiei din afara Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol și un dolar american slab.

http://www.ibtimes.co.uk/oil-prices-will-struggle-break-45-barrel-barrier-despite-weak-us-dollar-1549300

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 69 =