Prima aplicație genială de iPhone se reinventează

Primele aplicații iPhone apărute vreodată erau deosebit de plictisitoare. Apoi a apărut Bloom. Brian Eno și Peter Chilvers au construit aplicația și au lansat-o la doar câteva luni după ce Apple a deschis primul App Store în iulie 008. A fost imediat evident că se întâmplă ceva special. Aplicația a fost interesantă la un nivel artistic, unul care a făcut să luăm în considerare relația dintre tehnologie și muzică. Acestea două se reinventează acum prin intermediul realității augmentate.

Eno și Chilvers au dezvăluit recent Bloom Open Space, o versiune AR a aplicației originale de iPhone. Aplicația a arătat lumii că smartphone-urile nu sunt doar instrumente prin care ne puteam verifica e-mail-urile sau să ascultăm mp3-uri. Ele pot fi și instrumente creative. Bloom a permit tuturor să compună muzică doar prin atingerea ecranului. Fiecare atingere a devenit o notă iar un balon de culoare corespunzătoare numit Bloom apărea pe ecran pe măsură ce piesa continua să evolueze conform unui set misterios de parametri. Utilizatorul avea posibilitatea de a compune o piesă și să adoarmă cu ea, mulțumită unui temporizator de adormire. Putem spune că această aplicație era cu mult înaintea erei sale.

Bloom Open Space a debutat la o expoziție recentă din Transformatorhuis din Amsterdam, un depozit plin de caverne care este utilizat uneori ca un spațiu pentru evenimente muzicale. Întreagha experiență a fost sprijinită de Microsoft HoloLens, o cască AR anunțată prima dată în urmă cu trei ani de zile care a părut mereu puțin ridicolă, în ciuda unei tehnologii incredibile. holoLens are un preț de 3000 de dolari și funcționează în esență ca un heads-up display pentru orice fel de activitate. Folosind o parte din tehnologia care a pus în mișcare Kinect-ul, HoloLens poate scana mediul înconjurător și poate monitoriza mișcările utilizatorului în timp ce afișează simultan informații în interiorul vizorului. Este practic o versiune mult mai avansată a Google Glass.

https://gizmodo.com/the-first-great-iphone-app-grows-up-1823294125

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 46