Prima cască VR “standalone” de la Google și Lenovo este arătoasă

Fiecare jucător major de pe piață a făcut aceeași promisiune. O cască VR care va funcționa complet wireless. Una care să îți permită să mergi oriunde fără să te împiedici de cabluri sau fără să fii legat de un computer/telefon/PS4. Google, care a avut nevoie de peste un an ca să îmbunătățească în secret platforma sa de VR, Daydream, este acum prima companie care să treacă linia de finiș în domeniul standalone. Lenovo Mirage Solo, care funcționează pe bază de Daydream, este o adevărată bijuterie.

Acesta este primul dispozitiv Daydream care oferă șase grade de libertate (DOF) care înseamnă că puteți să vă ghemuiți, să săriți, să vă mișcați stânga-dreapta sau față-spate. Daydream a descoperit că telefoanele cu Android permit doar 3 DOF. Ca și în cazul altor dispozitive de acest tip, Mirage Solo folosește urmărire integrată, deci nu este nevoie de senzori amplasați prin toată încăperea care să urmărească mișcarea căștii.

Mirage Solo are două microfoane care înregistrează voce și oferă semnal audio standard printr-un jack de 3.5 mm. Are un spațiu de stocare de 64 de GB, dar acesta poate fi extins printr-un slot de card de tip SD, pentru a putea lua cu tine chiar și mai multe experiențe VR. Există în același timp o memorie integrată de 4 GB. Este alimentat de același procesor Qualcomm Snapdragon care se regăsește în Samsung Galaxy S8 și următorul Lenovo Miix 630 Windows tablet. Dar în timp ce Lenovo susține că tableta respectivă are o durată a bateriei de 20 de ore, Mirage Solo VR obține în medie 7 ore. Dar asta este probabil datorită faptului că este inclus un ecran cu rezoluție de 2560×1440.

Criticii au delcarat în urma unui demo că senzația provocată de dispozitiv este una plină de libertate. Faptul că nu trebuie să vă faceți griji pentru cabluri în timp ce vă plimbați prin cameră elimină cel puțin un inconvenient, din păcate trebuie să fiți în continuare atenți să nu vă loviți de oameni sau mobilier. De fapt, această îngrijorare va deveni chiar mai mare acum că nu există cabluri care să servească drept repere.

https://gizmodo.com/the-first-standalone-vr-headset-from-google-and-lenovo-1821902513

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =