Prima decizie definitivă privind Darea în Plată: Raiffeisen Bank a câștigat un proces în care a contestat o notificare depusă de doi clienți

casa-s8ozcj7t4x

La sfârșitul lunii iunie, Judecătoria Fetești a respins, ca neîntemeiată, contestația depusă de Banca Raiffeisen, după ce doi clienți au anunțat-o că vor să renunțe la locuința cumpărată printr-un credit ipotecar. Instituția bancară s-a adresat unei instanțe superioare, în speță Tribunalul Ialomița. De această dată, judecătorii au admis apelul băncii, iar decizia este definitivă.

 Tribunalul a anulat notificarea clienților și a dispus repunerea părților în situația anterioară, adică debitorii trebuie să-și plătească în continuare ratele, iar executările silite sunt reluate.

Legea privind Darea în Plată a intrat în vigoare la mijlocul lunii mai. Până acum, aproximativ 4.000 de români au trimis notificări băncilor. Raiffeisen Bank e parte în 460 de dosare pe darea în plată.

Luna aceasta, magistrații Curții Constituționale ar trebui să stabilească dacă actul normativ este neconstituțional, așa cum au reclamat mai multe bănci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 5