Prima doamnă a Turciei felicită haremul otoman

_88676903_88676899
Soţia presedintelui Turciei a descris haremul dinastiei otomane ca o “unitate de învățământ care a pregătit femeia pentru viață”, spun rapoartele. Emine Erdogan a vorbit la un eveniment oficial privind sultanii otomani la Ankara, spun posturile de televiziune turcești. Comentariile ei au venit la o zi după ce președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că o femeie este “mai presus de toate o mamă”, într-un discurs pentru a marca Ziua Internațională a Femeii.

Membrii de familie, servitori și concubinele au trăit în haremul imperial. Sultanii care au condus Imperiul Otoman au avut un harem la Palatul Topkapi din Istanbul, care din 1924 a fost considerat muzeu. Erdogan a declarat că haremul a fost o școală pentru membrii dinastiei otomane.

Urmele lăsate de harem asupra femeilor în imperiul celor șase secole de istorie ar putea fi “o sursă de inspirație”, a spus ea, potrivit presei din Turcia.
Concubinele ținute în harem au primit o anumită educatie și au fost bine hrănite, nu au fost toate folosite pentru sex. Cu toate acestea nu aveau voie să părăsească palatul dacă ar fi vrut.
Unii turci s-au grăbit să critice comentariile primei doamne pe social media.

http://www.bbc.com/news/world-europe-35773208

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 30