Prima ediție de la Paris a Mondialului Berii începe la 30 iunie, cu participarea a 100 de fabricanți de bere

O sută de fabricanți de bere de 20 de naționalități vor participa între 30 iunie și 2 iulie la Mondialul de Bere de la Paris, un festival originar din Quebec care se desfășoară pentru prima dată în capitala franceză, relatează AFP.

Organizat pe o durată de trei zile, evenimentul va permite publicului să guste din circa 500 de beri și să asiste la numeroase demonstrații de măiestrie din partea berarilor.

Participanții, francezi în proporție de jumătate, dar și britanici, americani, canadieni sau elvețieni, fabrică în proporție de 80% bere artizanală (mai puțin de 10.000 de hectolitri pe an), a declarat Luc Dubanchet, șeful festivalului culinar Omnivore și coorganizator al evenimentului.

Ambiția este de “a crea un festival deschis, care adună un public diferit, într-un demers de pedagogie”, afirmă acest specialist în gastronomie care vrea să amelioreze imaginea berii și care crede că în Franța există “o lipsă de cultură destul de flagrantă” în domeniu.

Mondialul Berii, creat la Montreal în 1994, s-a implantat apoi și la Rio, iar ediții franceze au avut loc Strasbourg și Mulhouse.

La Paris, accesul la eveniment se va face cu un bilet care este valabil întreaga zi și care costă 12 de euro, în care nu este inclus prețul degustărilor. Organizatorii speră să atragă nu mai puțin de 10.000 de vizitatori la eveniment.

Franța are în prezent circa 1.000 de fabricanți de bere, din care jumătate au apărut în ultimii cinci ani. Chiar dacă Franța este a treia din Europa din punctul de vedere al numărului locurilor de producție, francezii nu sunt în topul consumatorilor de bere din UE, cu un consum de 30 de litri pe an pe cap de locuitor, potrivit cifrelor furnizate de asociația Brasseurs de France.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =