PRIMA PRIMARIE DIN LUME CARE DA IN JUDECATA BANCILE PENTRU CRIZA

Banner-L1a-LA-pink-sky-shutterstock-large

 

IVOLINE este un site de informatii care sa va inspire si sa va ajute prin exemplele prezentate in descoperirea si inovarea solutiilor care sa va creasca businesul. O initiativa a primariei din Los Angeles de a da în judecată JP Morgan, una din bancile puternice americane ne poate da idei si noua pentru a iesi din situatia in care, imprudenta sistemului bancar de acum sase ani, in lacomia oamenilor sai dupa comisioane, a favorizat finantari gratuite si necontrolate, cauza crizei mondiale actuale.Dar iata cum pune problema metropola americana.
Marile bănci din SUA au jucat un rol principal în criza financiară declanșată acum câțiva ani la nivel mondial. Mai multe detalii ies la lumină și ajung în instanță. Cel de-al doilea mare oraș din SUA, Los Angeles, ia măsuri acum împotriva a astfel de instituții.

Metropola americană Los Angeles acuză cea mai mare bancă din țară, JP Morgan Chase acuzații privind acordarea frauduloasă de credite imobiliare și dă în judecată instituția financiară cerând daune. În rechizitoriul depus se arată că JP Morgan a dezavantajat în mod sistematic acordarea de credite către minorități din oraș, încă din anul 2004, provocând astfel o serie de falimente.

În plângerea sa cel de-al doilea mare oraș din SUA a încercat să arunce răspunderea asupra băncii pentru veniturile pierdute de autoritățile locale din impunerea impozitelor pe proprietate sau ipoteci. În luna decembrie a anului trecut autoritățile metropolei Los Angeles au adus acuzații similare împotriva unor instituții precum Bank of America, Citigroup sau Wells Fargo.

Autoritățile metropolei au afirmat că minoritățile sau apartenenții unor anumite grupuri sociale au fost descurajați intenționat în vederea creditării, spre exemplu, persoanele de culoare au primit în mod sistematic dobânzi mai avantajoase decât condițiile prezente pe piață în general, ori condițiile acordate altor clienți. Un purtător de cuvânt al JP Morgan a declarat că banca nu este responsabilă pentru criza de pe piața imobiliară și de asemenea va face demersurile pentru a se apăra în fața acestor acuzații.

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile…pe timpul unei crize se poate intimpla si asa…

Un maniac intra intr-un magazin si striga:

– Imediat voi viola pe cineva. Priveste spre vanzatoare si intreaba:

– Cum te cheama, femeie?

– Rozalia.

– Si pe maica-mea o cheama Rozalia. Deci, pe tine nu te violez.

Pe tine, frumosule, cum te cheama?

– Georgica… dar prietenii imi spun Rozalia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1