PRIMA ZI LA LUCRU

Starting_a_new_jobSuccesul se construieşte din prima zi

 Începutul unui nou loc de muncă este emoţionant deoarece eşti entuziasmat să înveţi şi să vezi lucruri noi, dar în acelaşi timp este greu până te acomodezi.

Amanda Augustine, expert în legistaţia muncii la The Ladders, spune că “Primele 3 luni la orice loc de muncă sunt o extensie a interviului. Încă din prima zi trebuie să laşi o impresie bună.”. Augustine ne spune ce fac oamenii de succes încă din prima zi la locul de muncă:

  1. Fi prietenos şi încearcă să cunoşti cât mai mulţi oameni, în special pe cei cu care vei lucra direct.
  2. Studiază-ţi colegii ca să vezi care este rolul fiecăruia în companie. Identifică persoana cea mai veche din companie şi care cunoaşte tot ce se întâmplă. Încearcă să te împrieteneşti cu el/ea şi învaţă de la acea persoană tot ce trebuie despre companie.
  3. Stabileşte încă de la început aşteptări cu şeful şi colegii tăi.
  4. Află care sunt regulile nescrise din companie, pentru a nu supăra pe nimeni şi a te intregra în echipă.
  5. Pune în aplicare imediat ceea ce ai promis la interviu. Dacă ai spus că excelezi într-un anumit domeniu, arată acel lucru. Ţine evidenţa realizărilor tale, a contribuţiei şi feedback-ului primit.
  6. Fi organizat. Având în vedere că vei fi bombardat cu informaţii noi, trebuie să îţi stabileşti de la început obiceiuri sănătoase şi să fi foarte organizat.
  7. Consolidează-ţi conexiunile pe canelele media.
  8. Reia legătura cu foştii colegi. Momentul cel mai oportun să ceri recomandări este când nu eşti în căutarea unui job.
  9. Trebuie să afli unde este cea mai apropiată cafenea, cel mai apropiat restaurant sau farmacie de biroul tău.

Este greşit să spui că într-o zi vei începe să lucrezi pentru succesul tău, dacă doreşti să ai succes, începe de astăzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =