PRIMAR,ABA,GTC

IMG_7166PRIMARUL  SI MEDIUL DE AFACERI

Foarte receptiv si deschis comunicarii cu mediul de afaceri bihorean, la initiativa FPBH, cea mai veche si statornica federatie patronala din tara, cu sediul la Oradea, primarul ILIE BOLOJAN, ieri dupa masa, pe parcursul duratei unui meci de fotbal, a raspuns intrebarilor  celor 32 de proprietari de companii din domenii deverse, auto, turism,constructii, electronice etc. Ceea ce pentru antreprenori a fost esential, este faptul s-a dezbatut cu pasiune si mult realism fiecare problema semnalata. Astfel, cu riscul unor masuri neprietenoase pentru invatamint, s-a accentuat ideea dezvoltarii scolii de meserii in Eurobusinesparc pentru care s-a solicitat celor prezenti  exprimarea necesarului de meseriasi in dauna posesorilor de diplome cu 10 scosi ca pe banda rulanta, cum se exprima edilul.Un interes  subliniat si sustinut a fost extinderea aeroportului pentru ca acesta sa devina un punct strategic regional puternic cu efecte finantabile de la UE, si tot aici primarul a iterat intelegerea cu primarul din DEBRECEN ca liniile aeriene din ORADEA  sa fie spre Austria, Germania, respectiv Italia-Spania ca o alternativa complementara la ce au rezolvat ungurii spre Anglia respectiv Olanda.

Tot in aceasta intrunire am fost incunostintati despre un microbuz minune al politiei, superdotat pentru securitatea oradenilor cu aparatura de receptie pentru camerele video care transmit wifi, informatii in toate zonele orasului, tehnica de supraveghere ce a dat rezultate prin scaderea recalamatiilor la serviciile primariei oferite in piramida.

Primarul a confirmt de asemenea inceperea lucraruilor  la drumul rapid de la podul Macho, intentia ca transportul  comun  sa fie exclusiv al primariei in oras si zona metropiloitana,dezvoltarea mai multor miniterenuri artificiale de sport, precum si perspectiva certa a realizarii unui complex sportiv linga cartierul Europa.Intilnirea a fost acceptata ca fiind extrem de utila si s-a conturat ideea repetarii acesteia trimestrial sau semestrial, cu precizarea punctuala ca la urmatoarea consfatuire nu vor lipsi fursecurile, a caror absenta au fost “sarea si piperul” intruniiri foarte amicale si constructive.

 

ABA CRISURI PROIECT DE 300 DE MII DE EURO

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Crişuri, prin parteneriat cu Direcţia de Apă KÖVÍZIG Gyula din Ungaria, realizeaza proiectul „Reabilitarea infrastructurii de protecţie împotriva inundaţiilor în bazinul Crişurilor”. La noi , lucrările sunt  în bazinul hidrografic Crişul Negru, localitatea Tămaşda, comuna Avram Iancu, judeţul Bihor fiind  prevăzute următoarele activităţi: reconstrucţia şi racordarea la energie electrică a cantonului de la Șomonta şi a anexei acestuia; crearea accesului rutier pe coronamentul digului, de pe malul drept al râului Crișul Negru, pe o lungime de 6,5 km; şi amplasarea unei stații automate de măsurare a debitelor pentru polderul de la Tămaşda.Valoarea totală a proiectului, pentru partea română este de 300.000 euro, din care 255.000 euro reprezintă finanţare europeană (FEDER), 39.000 euro sunt cofinanţare naţională (MDRAP) şi 6.000 de euro reprezintă contribuţia A.B.A Crişuri. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2014.

GALA TRAFICANTULUI DE CULTURA

Gala Traficantului de Cultură Internaţional (GTCI) îşi propune să continue in 2014, manifestarea ce va avea loc în fosta fabrică de plase de pe str. Budai Deleanu din Oradea. Aici, potrivit lui Robert Crăciun, director economic al GTCI, spaţiul industrial cu pricina va fi reconvertit cu ajutorul voluntarilor. Astfel încât zona să devină un loc propice unor evenimente culturale alternative. De altfel, cei interesați să ajute la organizarea galei, mai ales dacă este vorba depre oameni pasionați de artă şi voluntariat, pot trimite deja CV la adresa gtci.romania@gmail.com. Organizatorii nu-i refuză nici pe curioşii care vor să guste din tortul unor asemenea pregătiri. În 2014, a IV-a ediţie a GTCI va avea loc în luna februarie, programul urmând să fie definitivat şi transmis opiniei publice.

————————————————————————————————————————————————————————————-

…-:)….la intilnirea oamenilor de afaceri cu primarul s-a vorbit si despre carute furate dar si despre caini….

Cica se-ntorcea Vasile de la coasa cu caruta. La un moment dat calul se opreste!!! Vazand ca nu poate sa-l urneasca din loc, Vasile lua biciul si incepu sa dea in cal. Calul, ne mai putand indura ii zise lu` Vasile:
– Ba, Vasile, nu ti-e mila sa dai in mine, ca is si eu suflet si ma doare…
Auzind Vasile calul ca vorbeste, se sperie si o ia la fuga pe camp, cainele dupa el!
Ajuns intr-un tarziu acasa, se pune langa un bolovan ca sa-si traga sufletul… Apare si cainele intr-un tarziu, se pune langa Vasile si-i zise:
– Ba, Vasile, tare m-am speriat cand am auzit calul ala vorbind…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5