Primăria Cluj-Napoca trebuie să plătească despăgubiri șoferilor care și-au stricat mașinile în gropi

Primăria Cluj-Napoca trebuie să plătească despăgubiri de circa 55.000 de lei unei firme de asigurări, după ce 19 șoferi au reclamat că li s-au stricat mașinile din cauza gropilor de pe străzile municipiului, instanţele dând câştig de cauză asiguratorului.

O societate de asigurare din Cluj-Napoca a dat în judecată Primăria Cluj-Napoca începând cu anul 2008 și a solicitat plata a 55.000 de lei, ca o măsură de recuperare a banilor, după ce a plătit această sumă către 19 șoferi care au reclamat că și-au stricat mașinile în gropile de pe străzile municipiului. Instanțele de la Judecătoria Sectorului I Bucureşti, Judecătoria Cluj-Napoca și Tribunalul Cluj au dat câștig de cauză societății respective, motivând că vina pentru starea străzilor aparține Primăriei.

Societatea de asigurare a solicitat, în 2010, în instanță, Judecătoriei Sectorului I București obligarea Consiliului Local Cluj-Napoca la plata sumei totale de 54.929,49 lei reprezentând despăgubiri achitate într-un număr de 19 dosare de daună, sumă la care s-a solicitat adăugarea dobânzii legale calculate, în unele cazuri, începând cu noiembrie 2008.

În 7 martie 2016 Tribunalul Cluj a obligat Consiliul Local să achite pentru un singur dosar de daună 5.691 lei ca despăgubiri, 3.585 lei dobândă legală și 4.862 lei reprezentând cheltuieli de judecată, sumele fiind aprobate, marți, în ședința Consiliului Local Cluj-Napoca. Instanța a reținut, în acest caz, faptul că un șofer a condus mașina în 25 februarie 2008 pe strada Oașului din Cluj-Napoca și a intrat într-o groapă, avariind partea din față a autovehicolului.
Într-un alt dosar de daune se menționează că un alt șofer a condus mașina pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca în data de 3 mai 2008, iar aceasta a suferit avarii la scutul motor și la baia de ulei după ce a intrat într-o groapă. Societatea de asigurare a achitat costul reparațiilor și s-a îndreptat în instanță asupra Primăriei Cluj-Napoca pentru recuperarea sumei de 1.718 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =