Primaria Oradea vrea sa construiască in colaborare cu Universitatea un Campus Integrat

 

harta-campus-uo-pt-onef

In cadrul şedintei din cursul zilei de joi, 3 noiembrie 2016, Consiliul Local a aprobat un protocol de colaborare ce urmează să fie semnat cu Universitatea din Oradea. Acest protocol presupune construirea Campusului Integrat care urmareste concentrarea intr-un singur loc a tuturor facultatilor din cadrul Universitatii, cu cladiri de curs si seminar, laboratoare, camine studentesti, cantina şi o baza sportiva şi altele.

Potrivit protocolului, municipalitatea va realiza în patru luni, cu consultarea reprezentanţilor universității, un master plan al Campusului Integrat. Urmatorul pas va fi facut de Primaria Oradea, care va finaliza şi Planul Urbanistic Zonal, cu clădirile şi facilităţile care vor fi dezvoltate în perimetrul delimitat de malul stâng al Peței, cimitirul municipal, cartierul Ceyrat și viitoarea sală de sport.

Protocolul va intra în vigoare după ce Universitatea Oradea îl va aviza în Consiliul de Administrație și îl va aproba în Senatul Universitar, urmând să fie valabil până la realizarea obiectivului protocolului. Universitatea are obligatia sa colaboreze la realizarea master planului si sa caute fonduri pentru realizarea investitiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 + = 95