Primaria va dezbate in sedinta aprobarea indicatorilor tehnici-economici pentru inca trei cladiri de patrimoniu cultural


Joi, 23 februarie 2017, Primaria Oradea prin Directia Patrimoniului Imobiliar va propune in sedinta aprobarea indicatorilor tehnico-economici privind reabilitarea fațadelor pentru încă trei imobile din municipiu: Vasile Alecsandri nr. 3 (Casa Roth), Vasile Alecsandri nr. 7 și Piața Regele Ferdinand nr. 3.

Primaria Oradea anunta ca in acest an va reabilita toate cladirile de pe strada Vasile Alecsandri, strada care va deveni pietonală legata de Piața Unirii și Parcul 1 Decembrie, Piața Emanuil Gojdu și Cetatea Oradea. Imobilul de pe Vasile Alecsandri nr. 3, cunoscut sub denumirea de Casa Roth va costa Primaria 271.370,92 lei + TVA, durata de realizare fiind de 12 luni.

Printre lucrarile de reabiltare, Primaria Oradea enumera urmatoarele : desfacerea tencuielilor ce nu au aderență cu peretele, curățirea suprafețelor de cărămidă decapate de tencuieli, reparații tencuieli exterioare, repararea și finisarea ancadramentelor, desfacerea și refacerea glafurilor și copertinelor, desfacerea învelitorilor din țigle, repararea burlanelor decorative, repararea ferestrelor și obloanelor de lemn de la etaj, vopsirea lemnăriei exterioare, repararea porții de acces din lemn după modelul original, desfacerea cablurilor montate de pe fațade, demontarea signalisticii.

Imobilul situat în Piața Regele Ferdinand nr. 3 este alipit la Casa Poynar. Valoarea estimată a investiției este de 265.676,10 lei + TVA, durata de realizare fiind este de 12 luni.

„Prioritar petru noi în următorii 2-3 ani este reabilitarea clădirilor din zona centrală, pentru a le reda frumusețea de odinioară și pentru a scoate și mai mult în evidență patrimoniul arhitectural al orașului nostru. Toate acestea vor contribui la dezvoltarea turismului de patrimoniu, care este o componentă importantă a turismului cultural”, a spus Lucian Popa, directorul executiv al Direcţiei Patrimoniu Imobiliar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 + = 31