Primarul Beiusului condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare, injumatatita de la 14 ani

beius-650x435

Fostul primar al Beiusului, Adrian Domocos, anchetat in acelasi dosar cu Episcopul Bercea, a fost condamnat de Curtea de Apel Oradea la 7 ani de inchisoare cu executare.

Adrian Domocos, a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi obţinerea unui folos necuvenit pentru altul, fals intelectual, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de primar, deţinerea fără drept a unei arme neletale, deţinerea fără drept a muniţiilor.

„La infracţiunea principală de corupţie pentru care s-a constituit acest dosar şi pentru care Domocoş a fost arestat s-a dispus achitare. În cazul altor infracţiuni reţinute în sarcina domnului Domocoş s-a dispus achitare. Practic, domnul Domocoş a fost condamnat la 7 ani (de fapt, pedeapsa stabilită ar fi de 14 ani, dar a beneficiat de reducere la jumătate a limitelor de pedeapsă) pentru că a deţinut acasă o armă ruginită cu aer comprimat, a avut câteva cartuşe în plus peste limita legală, şi-ar fi ajutat mama (potrivit acuzaţiilor) să cumpere anumite produse pentru magazinul de vânătoare şi pescuit, ar fi reparat (tot potrivit acuzaţiilor) un acoperiş la un imobil fără a avea toată documentaţia legală. Mă gândeam la dosarul Cocoş, unde s-a dispus o condamnare de 2 ani pentru câteva zeci de milioane de euro, tun dat Statului Român. Soluţia pe ansamblu raportat la toţi inculpaţii cuprinde 90% achitări. E bine că e o soluţie în primă instanţă, care nu produce niciun efect juridic. Urmează ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să reanalizeze toate probele din dosar şi probabil să reformeze prezenta hotărâre”, a declarat apărătorul fostului primar al Beiuşului, avocatul Răzvan Doseanu.

Hotărârea nu este definitive insa, si poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, apelul urmând să fie soluţionat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 13