Primarul din Berlin îi atacă pe cei de la Ryanair

Michael Müller respinge cu fermitate o preluare a companiei Air Berlin de către Ryanair. Operatorul aerian low-cost este recunoscut pentru ostilitatea manifestată către angajații săi, iar compania ar fi mai bine să meargă către Lufthansa.

În cazul Air Berlin, compania aeriană germană care a intrat recent în insolvență, primarul actual al capitalei germane Michael Müller (SPD) se opune clar unei preluări a brandului de către operatorul Ryanair. Compania aeriană irlandeză este recunoscută ca model de anti-companie, modelul de afaceri este departe de modeul capitalist, iar atitudinea lor față de angajați este oribilă, ar fi declarat Müller pentru Tagesspiegel. În același timp Müller a recomandat ca firma să fie preluată de Lufthansa. El este de părere că Lufthansa are o reputație pozitivă, de partener serios de afaceri și acest lucru se vede și din faptul că și-au extins afacerile și către Berlin. Capitala vrea să ofere cât mai multe conexiuni posibile, iar pentru asta este nevoie de Lufthansa.

După datele Ministrului German al Eocnomiei, Brigitte Zypries (SPD), Air Berlin negociază în prezent cu Lufthansa, Ryanair și operatorul britanic low-cost, Easyjet. Guvernul federal nu este implicat în negocieri, se vorbește în presă. Directorul Ryanair, Michael O’Leary, a susținut anterior că este un joc deghizat al guvernului german, care vrea să sprijine Lufthansa în preluarea Air Berlin.

Decizia privind preluarea va fi luată la mijlocul lunii septembrie, raportează agenția de știri Reuters citând informații preluate de la insideri. Companiile interesate pot să își depună ofertele și conceptele de preluare până pe data de 13 septembrie. Pe data de 15 septembrie comitetul creditorilor va analiza ofertele și va lua o decizie corespunzătoare.

http://www.zeit.de/wirtschaft/unternehmen/2017-08/air-berlin-michael-mueller-lufthansa-verhandlungen-kritik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =