Primarul Hava a adresat Prințului Charles o ofertă de a primi un titlu onorific de ”Prinț al Transilvaniei”

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, i-a adresat Prințului Charles al Marii Britanii o scrisoare cu o invitație de a vizita orașul, însoțită de oferta de a i se conferi un titlu onorific de ”Prinț al Transilvaniei”, ca un semn al recunoștinței pentru faptul că acesta a promovat cultura și stilul de viață rural din această regiune, a confirmat, pentru AGERPRES, Nicolaie Moldovan, city-manager în cadrul Primăriei Alba Iulia.

Potrivit lui Nicolaie Moldovan, inițiativa primarului Hava a plecat din dorința de a crește vizibilitatea turistică a orașului și în contextul în care autoritățile locale au început demersurile de restaurare a palatului princiar din Alba Iulia, fosta reședință medievală a principilor Transilvaniei.

O parte a presei britanice a relatat că Prințului de Wales i-a fost oferit acest titlu onorific de către primarul din Alba Iulia, fiind publicată și scrisoarea în limba engleză adresată acestuia. În scrisoarea respectivă se afirmă că e de înțeles că faptul că este moștenitor al coroanei britanice este un job full time pentru Prințul Charles și că autoritățile din Alba Iulia nu se așteaptă să se mute permanent în Transilvania, dar că acesta ar fi binevenit în palatul medieval princiar al foștilor conducători ai Transilvaniei, aflat acum în proces de restaurare.

Prințul de Wales a efectuat în luna martie o vizită oficială de trei zile în țara noastră. În prima zi, acesta a adus un omagiu soldaților căzuți la datorie pentru țară și a fost decorat cu “Steaua României” în Grad de Mare Cruce de către șeful statului, Klaus Iohannis, pentru activitatea pe care o desfășoară în România.

În cea de-a doua zi, el a vizitat Muzeul Satului, s-a întâlnit cu premierul Sorin Grindeanu, cu care a discutat, printre altele, despre situația comunităților de români din Regatul Unit și apoi a vizitat Parcul Natural Văcărești. Următoarele opriri au fost la Patriarhie, la Palatul Elisabeta — unde s-a întâlnit cu Principesa Margareta și Principele Radu — în Centrul Vechi al Capitalei, la Teatrul Național și la Hospice Casa Speranței, care a aniversat 25 de ani de activitate în România.

“Vizita Alteței Sale reprezintă celebrarea modalităților, de o diversitate imensă, prin care oamenii și organizațiile din România și Marea Britanie colaborează pentru a face lucruri bune”, a precizat ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, într-un interviu acordat anterior vizitei Prințului Charles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 + = 46