Primele țări care opresc importurile de carne

Scandalul privind carnea alterată are primele urmări pentru Brazilia. Mai multe țări se decid să nu mai importe carne de vită și pasăre din țara sudamericană. Chiar și UE se va alătura curând. Deoarece unele întreprinderi aflate sub investigații au dreptul să exporte în continuare către Europa.

După ce a ieșit la iveală un scandal enorm privind carne alterată exportată de brazilieni, mai multe țări au stopat importurile din regiune. Ministerul Brazilian al Agriculturii a anunțat că al doilea importator de carne de vită și pasăre ca importanță – China – a luat o decizie similară. La fel au reacționat și alte țări precum Chile. Coreea de Sud a anunțat că va interzice temporar importurile de produse de din carne de pui ce provin de la cel mai mare crescător de pui din lume, BRF. Uniunea Europeană a cerut autorităților braziliene să ofere garanții că nu vor primi carne alterată în cazul continuării importurilor.

Autoritățile trebuie să se asigure că firmele care sunt afectate de scandal nu exportă deloc carne către uniune, spune un purtător de cuvânt al Comisiei UE. Acelor firme trebuie să se retragă autorizația de export pentru UE. Din cele 21 de case frigorifice care sunt acuzate de nereguli, 4 dintre ele au voie să exporte către noi.

Anterior guvernul brazilian și-a cerut scuze oficial pentru daunele provocate. Acuzațiile afectează doar foarte puține întreprinderi, iar industria braziliană de carne nu reprezintă o problemă în sine, a spus duminică președintele țării, Michel Temer, cu ocazia unei reuniuni de criză. El a invitat o serie de ambasadori de pe piețe importante pentru a servi o cină cu fripturi.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Erste-Laender-stoppen-Fleischimporte-article19756100.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 7