Primria Oradea: Bilantul Direcţiei Tehnice pe anul 2016

alexandritext1

Intr-o conferinta de presa organizata joi 2 februarie 2017, directorul Directiei Tehnice din Primaria Oradea, Mircea Ghitea, a prezentat alaturi de cei prezenti, viceprimarul Florin Birta și directorii adjuncți Aurelia Țenț și Emil Bențan, bilantul de activitate al directiei pe 2016.

Sectoarele de activitate ale Direcției Tehnice sunt: activitatea de întreținere/reparații, reabilitare/modernizare străzi și poduri; activitatea de asigurare a condițiilor legale pentru realizarea investițiilor publice; activitatea pentru implementarea programului de reabilitare termică a blocurilor de locuințe; activitatea de control și reglementare a serviciilor publice (salubrizare, iluminat public, alimentarea cu apă); activitatea de control și reglementare privind transportul public; protecția mediului și activitatea de gestionare date.

Asadar, conform directorului Ghitea, in 2016 au fost amenajate 2.322 locuri de parcare, iar din anul 2008 și până în prezent au fost amenajate în cartierele rezidențiale aproximativ 17.000 de locuri de parcare. Cel mai important obiectiv al directiei, care si de altfel s-a relizat in 2016, a fost modernizarea a 22 de străzi, mare parte dintre acestea fiind în Cartierul Ioșia. Tot anul trecut a fost reabilitat Podul Sf. Ladislau din centru, Piateta de la Magazinul Crișul și trecerea denivelată pe sub liniile de cale ferată Oradea-Episcopia Bihor, în zona străzii Secarei.

Pentru anul in curs, Directia isi propune sa inceapa lucrarile de demolare a pasarelei pietonale de la Centrul de Calcul și refacerea legăturii peste Crișul Repede cu un pod rutier functional si transformarea în pietonală a străzii Vasile Alecsandri, precum și amenajarea acceselor auto și a spațiilor de parcare în zona situată între străzile B-dul Dacia – str. Constantin Brâncuși – str. Costache Negruzzi – str. Doinei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − = 24