Primul autobuz autonom în faza de test

O premieră în Germania: un autobuz fără șofer va deservi pasageri prin împrejurimile unei stațiuni germane. Autobuzul electric va urma o rută strictă și nu este capabil să ocolească obstacole. El a fost gândit pentru cazuri de urgență.

Deutsche Bahn a dat în folosință un prim vehicul autonom în traficul public din localitatea Bad Birnbach din sudul Bavariei. După cum spune compania, autobuzul electric colorat în roșu și alb leagă centrul orașului de spa-ul stațiunii și are astfel de parcurs un traseu de 700 de metri pe drumuri publice. Acesta are o viteză medie de 15 km/h.

Călătoria este deocamdată grauită pentru cei maxim șase pasageri ce pot urca la bord. Serviciul regulat este disponibil între orele 08:00 și 18:00. Din anul 2018 există planuri pentru o conexiune suplimentară cu gara locală. Distanța totală are o lungime de peste doi kilometri.

Ruta este deja complet automatizată și ne prezintă o perspectivă în noua eră a transportului public, spune directorul Deutsche Bahn, Richard Lutz după premiera acestui traseu. Proiectul ar trebui să contribuie la crearea unei rețele de drumuri și căi ferate, oferind mai multe căi de transport prin țară fără mașini individuale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Erster-autonomer-Bus-faehrt-im-Nahverkehr-article20101674.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4