Primul care aplica legea Big Brother, neaparuta inca, este afaceristul bihorean Zoli

bigbrother_main_0

 

Primul care aplica legea Big Brother, neaparuta inca, este afaceristul bihorean Zoli

Doar un singur operator de  telecomunicaţii mobile din România respectă o lege inca neaparuta,  legea “Big Brother” referitoare la identificarea şi reţinerea datelor privind traficul generat de utilizatorii de servicii de comunicaţii electronice, înainte ca legea să fie adoptata, solicitând informaţii privind indentitatea persoanelor care achiziţionează cartele preplătite de telefonie mobilă.

Orange, Telekom şi Vodafone  comercializează cartelele preplătite fără a cere niciun fel de date de identificare prin punctele de vânzare proprii şi ale partenerilor. Atitudine separata face compania de cablu RCS&RDS, fondată şi controlată de antreprenorul bihorean, Zoltan Teszari din Oradea, care vinde cartelele PREPAY doar prin reţeaua proprie, dar numai pe baza de carte de identitate.  

Concret, persoanele care se prezintă într-o casierie RCS&RDS pentru a achiziţiona o cartelă preplătita trebuie să completeze un formular cu datele personale de identificare din cartea de identitate / buletin, pe care trebuie să îl semneze şi sa-l dateze, iar funcţionarul de la ghişeu solicită şi actul de identitate căruia îi face o copie ce este arhivata de companie. 

Metoda  RCS&RDS nu se regaseste la nici un operator concurent din tara, Orange, Telekom şi Vodafone vanzand  cartelele preplatite ca si orice produs fara sa solicite date despre cumparator. 

Ramine sa vedem, dupa toate evenimentele din Franta si Germania din aceasta saptamina, cand s-a reactivat interesul fata de lege, cum se vor concretiza dorintele adeptilor legii care va anula orice intimitate in materie de convorbiri telefonice, in conditiile in care peste 15 milioane (din care 12 milioane active) de astfel de cartele erau vandute pana la jumatatea anului ce tocmai s-a incheiat.

——————————————————————————————————————–

regular_smile..….Intr-o seara un cuplu casatorit statea in pat. La un moment dat, sotul isi intreaba sotia: –

Draga mea, vrei sa ne jucam de-a Big Brother in seara asta? 

– Sunt obosita, dragul meu. Am stat toata ziua la serviciu astazi. Hai s-o lasam pe maine seara! 

A doua seara, sotul iar isi intreaba sotia:
– Draga mea sotie, in seara asta vrei sa ne jucam de-a Big Brother?
– Azi am facut mancare, am dus copiii la scoala si sunt foarte obosita. Hai s-o lasam pe maine seara!

A treia seara, barbatul isi intreaba sotia:
– Accepti sa ne jucam de-a Big Brother?
– Bine! Hai sa ne jucam!

Si atunci, barbatul ii spune:
– Ai 5 minute sa parasesti casa!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 + = 56