Primul efect ”Oradea airport”

GroupKotel

Circa 2.000 de turişti israelieni ar putea cheltui în acest an 1,8 milioane de euro pe vacanţe la Oradea, ca prim efect al deschiderii noii piste a aeroportului oradean.

Touroperatorul israelian Meshek Wings anunţă lansarea curselor charter Tel Aviv – Oradea, zboruri ce vor fi operate de Blue Air, urmând ca 2.000 de turişti israelieni să vină în acest an în Băile Felix şi Oradea şi să cheltuiască circa 1,8 milioane euro.
Zborurile vor avea loc săptămânal, în perioada verii.

Proiectul îi aparţine lui Meidan Butnaru, om de turism israelian de origine română, care a adus, până în prezent, din poziţia de director comercial al touroperatorului israelian Meshek Wings, peste 100.000 de turişti israelieni în România.

“În acest an, pentru destinaţia Oradea, cei 2.000 de turişti vor genera 1.800.000 de euro, luând în calcul zborurile, hotelurile, serviciile la sol şi cheltuielile personale ale turiştilor”, spune Butnaru.

Turiştii vor fi cazaţi în staţiunea balneoclimaterică Băile Felix şi în municipiul Oradea. Pachetele turistice vor fi dedicate familiilor şi adulţilor. Principalele atracţii ale israelienilor sunt aqua park-urile, apele termale, centrul istoric restaurat al oraşului Oradea precum şi parcul naţional Munţii Apuseni.

De asemenea, în 2014, touroperatorul a deschis curse charter către Constanţa şi Bucureşti. În 2016, sunt organizate trei zboruri săptămânale pe aeroportul Constanţa, pentru Mamaia, în perioada iunie-august, fiind estimaţi aproximativ 5.000 de turişti, inclusiv cei care vin din Bucureşti şi aleg să se cazeze şi pe litoral. Pentru Bucureşti sunt estimaţi 25.000 de turişti israelieni pentru tot anul, fiind operate tot trei zboruri pe săptămână, dar într-un interval mai mare de timp. Meidan Butnaru operează aceste două destinaţii din România pentru al treilea an consecutiv.

“Ne dorim să putem opera mai multe destinaţii din România, însă ţinând cont că suntem o companie privată, avem o limită a numărului de zboruri pe care-l putem opera într-o singură ţară. Din acest motiv, încerc să dezvolt produsul România cât de mult pot din poziţia actuală. Îmi doresc o poziţie în care aş putea demonstra cât de multe lucruri bune se pot face în România atât pe incoming, cât şi pe outgoing. În final promit, împreună cu echipa mea, că vom continua proiectul de a îmbunătăţi imaginea României ca destinaţie turistică în lume”, a arătat Butnaru.

Meidan Butnaru s-a născut într-o familie de origine română din Bacău, ulterior stabilită în Israel în anii ’60. De mai bine de 13 ani activează în domeniul turismului, al aviaţiei şi în cadrul învăţământului universitar (profesor de turism şi aviaţie comercială), având mai multe poziţii în diferite firme de turism din Israel, unde s-a ocupat de mai multe destinaţii importante. În prezent este directorul comercial al touroperatorului israelian Meshek Wings Tours Ltd, care face parte din concernul Tacam – cu activităţi de peste 1 miliard de dolari pe an. Anul trecut, el a organizat două curse charter pe săptămână pentru litoralul românesc cu turişti israelieni, în perioada iulie – august, precum şi trei curse charter pe săptămână în perioada mai – 2 octombrie, pentru Bucureşti, ambele serii operate de compania Blue Air, alături de alte deplasări ale unor delegaţii din Israel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − = 43