Primul oraș din Germania în care platile cu monede mici sunt interzise

230191bf90f284f25122187997672580

Se mai aplică vechea zicală “cine nu apreciază orice bănuț…”? Un sondaj arată că mai mult de jumătate din consumatori s-ar lipsi mai degrabă de monedele de unu și doi cenți. În orașul Kleve acest lucru se practică deja.

Potrivit unui sondaj, majoritatea consumatorilor s-ar lipsi de monedele de un cent sau doi cenți. Mai mult de jumătate dintre aceștia sunt în favoarea eliminării complete a instrumentelor monetare de foarte mică valoare și practicarea rotunjirii în cazul plăților în numerar, anunță firma myMarktforschung cu referire la un sondaj online. Prin urmare, 57,3% dintre participanții la sondaj s-au declarat în favoarea unei astfel de decizii, comparativ cu 52,7% cât s-a înregistrat anul trecut.

Dintre cei care sunt în favoarea desființării monedelor din cupru, majoritatea (peste 80%) au declarat că acestea ocupă prea mult spațiu și sunt prea grele în portmonee sau în buzunarele pantalonilor. Aproape două treimi au fost de părere că, căutarea după monede mici prin portmonee prelungește inutil și semnificativ timpul de plată la casă. Fiecare a doua persoană respondentă a fost de acord că nu se mai poate cumpăra astăzi nimic cu unul sau doi cenți. Sondajul a curpins 1024 de persoane cu vârsta între 18 și 70 de ani.

În prezent este în desfășurare o încercare la scară largă asupra celor 50.000 de locuitori ai orașului Kleve din Niederrhein, unde monedele de mică valoare sunt scoase din circulație. Din data de 1 februarie anul acesta monedele de 1 și 2 cenți nu mai sunt acceptate, pe cât posibil, în tranzacții. Kleve este astfel primul oraș din Germania în care afacerile cu monede mici sunt interzise.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Viele-wollen-keine-kleinen-Cent-Muenzen-mehr-article17788271.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 9