Primul pasaj de 72 de metri al Bihorului

harta

Noua șosea de legătură dintre Oradea și Sînmartin va avea lungimea de 4 km, o pistă de biciclete traversând pârâul Peța pe un pod, iar intrarea în Băile 1 Mai se va realiza prin intermediul unui pasaj subteran de 72 de metri.

Această șosea de legatură, ar începe din sensul giratoriu de langă Practiker cu o continuare paralelă pârâului Peța, prin spatele CET II și ieșire în DN76.

Pentru construirea acestui drum de acces, invesțiția ar fi de aproximativ 89,5 milioane de lei din fonduri europene din Zona Metropolitană Oradea, din ciclul bugetar 2014-2020, urmând să fie finalizata în doi ani de la semnarea contractului.

După mai multe dispute între anumiți reprezentanți, proiectul a fost adoptat pană la final cu intervenția primarului Ilie Bolojan care a precizat că ar fi bună aprobarea acestui proiect, ”dat fiind faptul că în urmatoarea perioada se va face portofoliul de proiecte pentru noua perioadă de finanțare”.

Principalele scopuri pentru această cale de acces între Oradea și Sînmartin ar fi scoaterea traficului greu din centrul localității Sînmartin, reducerea consumului de combustibil și va diminua poluarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − = 57