Primul transplant de cap ar putea fi realizat în următorii doi ani

surgery

Primul transplant de cap ar putea fi realizat în următorii doi ani

Primul transplant de cap uman din lume ar putea avea loc în doi ani, în conformitate cu un neurochirurg italian. Sergio Canavero, a declarat că obstacolele majore ce stau in calea efectuării unei astfel de operații sunt rezolvabile, inclusiv compatibilitatea sistemului imunitar al organismului și fuzionarea maduvei spinarii.

Potrivit unui raport in New Scientist, Canavero va lansa prima încercare, la o conferință chirurgicală in cursul acestui an. El a declarat că operațiunea în sine ar putea avea loc cât mai curând, in 2017. Procedura are potentialul de a transforma viața oamenilor care suferă de degenerare a nervilor. “Cred ca am ajuns la un punct în care aspectele tehnice sunt posibile”, a declarat acesta.

Canavero a publicat un rezumat al tehnicii care crede el că va avea succes, prin care explică desfăşurarea acesteia, mai exact organismul donator și capul beneficiarului vor trebui ţinute la rece astfel celulele pot supraviețui fără oxigen. Pentru funcționare, țesutul din jurul gâtului este disecat și vasele de sânge sunt legate cu tuburi. După aceasta, măduva spinării a fiecărei persoane va fi tăiată și capul va fi pus la corpul beneficiarului la cele două capete ale măduvei spinării. Acesta este punctul cheie al interventiei chirurgicale, a declarat el.

Ideea transplantului de cap a mai fost încercată şi în trecut. În 1970 chirurgii au realizat un experiment de acest gen pe maimuţă, insă rezultatul nu a fost cel aşteptat întrucât după intervenţie mamiferul nu se mai putea deplasa insă putea respira cu ajutor.

http://www.ibtimes.co.uk/first-human-head-transplant-could-take-place-2-years-neurosurgeon-sergio-canavero-claims-1489589

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 20