Primul Volvo complet electric va sosi în 2019

Potrivit celor de la Volvo, primul lor vehicul electric va fi de tip hatchback și va sosi în 2019. XC40 electric CUV va fi următorul model.

Producția vehiculului se va baza pe conceptul 40.2. Volvo este deja în topul companiilor din cursa hibrid, împreună cu alți câțiva producători, dar compania suedeză urmărește obiective importante și caută să își extindă portofoliul cu un vehicul pur electric. Acest lucru se va întâmpla în 2019, potrivit unui raport al publicației Autocar.

Publicația britanică susține că autoturismul electric se va baza în principal pe conceptul 40.2, care se va transforma într-un model de producție cu doar câteva modificări minore. Vehiculul electric va lua forma unui hatchback similar unui coupe și va fi poziționat în seria 40 de modele Volvo și cu o mărime similară cu S40 sau V40.

Sub noul hatch electric producătorul auto va implementa sistemul Compact Modular Architecture (CMA), care este proiectat să acomodeze orice tip de sisteme de propulsie, inclusiv cel pur electric. Nimic nu este confirmat deocamdată, dar directorul de R&D, Henrik Green, a dat indicii pentru Autocar spunând că noul model va oferi o autonomie de aproximativ 500 de kilometri cu o singură încărcare.

https://insideevs.com/first-pure-electric-volvo-arrive-standalone-hatchback-2019/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =