print 3d in voga

3ig51053

Imprimante 3D pe bursă
Premieră la comerțul cu acțiuni de la Frankfurt. Chiar înainte de weekend, o companie tânără și cu mare potențial se face cunoscută. Acțiunile specialistului în imprimante 3D au crescut considerabil după listare. La sfârșit se înregistrează chiar și un plus.

Operațiunea de listare pare să fi reușit. Acțiunile companiei SLM Solutions din Lübeck au fost tranzacționate la prețul de 18,20 de euro pe titlu, puțin peste prețul inițial de emisiune. La scurt timp după începerea tranzacționării titlurilor de valoare, prețul acestora a crescut la 18,60 de euro. Primul preț de închidere a fost de 18,07 euro.

Acest pas pe ringul de dans pentru SLM a mers mai bine decât se așteptau mulți observatori. Furnizorul de procese de imprimare 3D a stabilit seara târziu prețul de emisiune pentru acțiuni la pragul cel mai scăzut din intervalul 18-23 euro. Prețul de emisiune al acțiunilor SLM a fost, astfel, 18 euro.

Iar listarea la bursă a avut astfel un rezultat mai redus decât se aștepta. Înainte de IPO vechii acționari nu au dorit să ofere toate tilurile. Compania cu sediul la Lübeck a ales astfel să pună pe piață un număr de fix 10 milioane de acțiuni, în loc de 11,2 milioane cât s-a planificat inițial. Motivul este că mediul de piață pentru industria imprimatelor 3D s-a înrăutățit recent. Acțiunile listate ale concurentului Arcam, cu care SLM se compară de multă vreme, au pierdut în ultima lună 30% din valoare.

IPO-ul SLM ajunge, în ciuda condițiilor nefavorabile, la un volum de 180 de milioane de euro, chiar dacă plasările de rezerve vor fi vândute. CEO-ul companiei, Markus Rechlin, a refuzat să facă o prognoză cu privire la compania sa. Cu toate acestea, el a declarat că numărul comenzilor înregistrate în cele patru luni ce au trecut din acest an sunt semnificativ mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Boersenpremiere-in-Frankfurt-SLM-Solutions-startet-im-Plus-article12795316.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 53 = 54