Printre victimele masacrului din Nisa se află şi copii veniţi cu părinţii să asiste la artificiile de Ziua Franţei. Un bebeluş de 8 luni, pierdut de familia sa în panica declanşată

13528770_10154295187154137_3771999212456170540_n

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat că printre victimele masacrului se află şi copii. În panica declanşată în faţa camionului, supravieţuitori ai atentatului şi-au pierdut prieteni şi copii cu care veniseră la focurile de artificii. Mai mulţi copii sunt în operaţii, la spitalul de pediatrie Lenval. Tiava Banner si-a pierdut bebelusul in panica starnita de atentat. Mai mulţi copii sunt în operaţii, la spitalul de pediatrie Lenval. Laurence Marie, de la Spitalul de pediatrie, a declarat pentru Reuters că sunt câteva operaţii mai dificile.

Oamenii au folosit intens social media pentru a găsi persoanele care lipsesc. Cea mai răspândită cerere de ajutor a fost cea a unei mame, Tiava Banner, care a scris: “Am pierdut bebeluşul nostru de 8 luni. Prieteni din Nisa, dacă l-aţi văzut, dacă l-aţi găsit, vă rog, contactaţi-mă”.

Femeia se afla împreună cu soţul ei şi cu micuţul de opt luni la manifestaţiile organizate cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei la Nisa. În momentul atacului, aceasta a pierdut căruciorul în care se afla copilul. Mesajul femeii a fost distribuit de aproape 22.000 de ori.

Din fericire, la o oră de la publicarea mesajului, familia a revenit şi a anunţat că micuţul a fost găsit. Mama lui a mulţumit tuturor pentru susţinere şi pentru distribuirile numeroase. “Am găsit bebeluşul mulţumită femenii numite Joy Ruez. Mulţumesc Facebook şi tuturor celor care ne-aţi ajutat să trimitem mesajul”, a scris Tiava Banner, adăugând hashtag-ul asociat cu atacul din Nisa.

BBC scrie că nu a reuşit să identifice persoana care a scris acest mesaj, dar viteza cu care s-a răspândit postarea a făcut ca toată lumea să aştepte rezultatul căutărilor bebeluşului.

Cel puţin 80 de persoane au fost ucise, iar alte peste 150 au fost rănite, 42 fiind în stare gravă, în atentatul comis joi seară la Nisa, relatează publicaţiile Nice Matin şi Le Figaro citând surse din cadrul serviciilor de securitate franceze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =